In Treatment : Üç Sezonluk Bir Terapi Yolculuğu

In Treatment’a rastlamam tamamen şans eseri oldu. Fakat rastladığımdan beri psikoloji ile ister amatör ister profesyonel olarak ilgilenen herkesin mutlaka izlemesi gereken bir dizi düşünüyorum.

Üç sezon yayınlanan In Treatment’da psikiyatristimiz Dr.Paul Weston’ın terapi odasına konuk olup bir terapi seansının baştan sona her anına tanık oluyoruz. Beş güne yayılan çalışma takviminde her gün farklı bir danışanı olan Paul’un kendi hayatını gözleme şansı da buluyoruz bir yandan.




Farklı yaşlarla, farklı sorunlarla ve tamamen farklı kişiliklerle harmanlanan danışanlardan oluşan bir psikolojik yelpaze sunuyor dizi. Ortalama otuz dakikadan oluşan her bölümün neredeyse tamamı diyaloglar üzerine kurulu. In Treatment’ın en güzel yanı ise, dizi sabit karakterden oluştuğu için bir terapi sürecinin ilerlemesini görebilmemiz.

Henüz ilk sezonunu seyrediyor olmama rağmen dizinin senaristi Sarah Treem’i çok başarılı bulduğumu ifade etmeliyim. Yaşanılan ruhsal çatışmalar, ikili ilişkilerde sıkça görülen problemler, savunma mekanizmaları ile sorunlarını saklayan danışan karakterleri hiç yadırgamadım izlerken.Öyle ki biraz araştırma yapınca Treem’in ödüllü birçok projenin içinde yer almasına şaşırmadım.



 In Treatment’ın bu kadar başarılı olmasında ki bir başka önemli unsur ise başrol oyuncusu Gabriel Byrne. Bazen sakinliği bazen huzursuz kımıldanışları bazen ise sert çıkışlarıyla Dr.Paul Weston karakteri ile bütünleşiyor Byrne.


In Treatment, terapi sürecini daha iyi anlamamız için, insan ruhuna yakından bakmamız için hayata verilmiş otuz dakikalık bir mola.

Yorumlar

  1. Film ilgi çekici görünüyor. Özellikle de bu değerlendirme yazısını okuduktan sonra... :)

    İzlenecekler listeme bir film daha girmiş oldu böylece. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar